Miten ja miksi?

3D3EB51B-8597-4B03-9222-90DE15662A83.jpg

Miten minusta tuli minimalisti ja miksi? Kaikki lähti minimalistisesta sisustustyylistä, johon tykästyin. Ihailin ilmavia ja valoisia sisustus ratkaisuja ilman ylimääräistä tavaraa. Kuten aiemmin kerroin luovuimme paljosta tarpeettomasta. Kyse oli enemmän omistamisen halusta, josta oli mukava päästä irti. Kyse ei ole uhrauksista vaan vapauden tunteesta. Yksi tavara vähemmän jota omistat, on yksi tavara vähemmän joka omistaa sinut. Todellisuudessa emme tarvitse kaikkea minkä media tai ystäväpiiri on muokannut mieleemme. Joillekin se saattaa olla halu näyttää, että pystyy elämään tietynlaista elintasoa ja kehumaan sillä. Saammeko oikeasti jotain parempaan kohtelua kun käytämme rahamme johonkin isoon ja mahtipontiseen? Tuskin. Toisille se saattaa olla jonkinlaisen tyhjiön täyttäminen mikä tuntuu puuttuvan. Itse olen huomannut ettei kaiken mahdollisen hankkiminen tuo onnea, vaan ajaa kierteeseen jolloin olen päivittämässä puhelinta tai muuta uudempaan turhien ominaisuuksien kanssa. Tämä tuo mukaan ekologisuuden, kun valitsee tavaran pitkään ja hartaasti, ei tule turhia hankintoja vaan se haluttu, jota käyttää elinkaaren loppuun asti.

Lähipiirin ansiosta materian haaliminen avasi silmiäni enemmän. Tahdonko oikeasti omistaa hirveän määrän ”aarteita”, jotka jäävät joskus lapsieni taakaksi. Meillä jokaisella on varmasti tuttu, jolla on varastot, kaapit täynnä tavaraa. Jollei näitä tavaroita ole otettu käyttöön tai kaivattu moneen vuoteen, tarvitseeko kukaan niitä oikeasti?

Oma arkemme helpottui asunnon pienentyessä ja tavaran vähentyessä. Siivoukseen ei tarvitse kuluttaa niin paljon aikaa, jolloin meillä jää enemmän aikaa toisillemme tai muulle meille tärkeälle. Minulle kuten varmasti teille monelle koti on se tärkein paikka, missä voi rauhoittua ja levähtää. Stressin määrä vähenee kun tavaraa ei pursua tai ole kasoina kotona. Näiden vähentyessä yleinen hyvinvointi ja onnellisuus kasvaa. Itse olen kokenut minimalismin tuovan selkeyttä elämääni.

Monelle minimalismi voi kuulostaa pelkältä uhrauksilta, kun luovutaan tavarasta, jota on hankittu. Itselläni ei tavaroihin synny minkäänlaisia tunnesiteitä ja tämän vuoksi minun on helppo luopua kaikesta minulle ylimääräisestä. Kaikille tämä ei tosiaan ole niin yksinkertaista. Jos sinusta tuntuu, että tämä voisi olla sinun juttusi. Käy huone tai kaappi kerrallaan läpi, pakkaamalla tavarat laatikkoon ja nimeä ne, jotta löydät etsimäsi helposti. Jos kuukauden päästä tavaroita lojuu laatikoissa, tuskin niitä tarvitset. Olisi hienoa kuulla teidän kokemuksia, jotka olette uskaltaneet kokeilla tätä.

Miten ja miksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s